З понеділка Івано-Франківська область стане «червоною»

22.01.2022 10:13   Джерело: apnews
Опубліковано : Франківський Новинар

В Івано-Франківській області перевищено показники більшості індикаторів, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки.

Івано-Франківська область з понеділка, 24 січня, переходить до "червоної" зони карантину, у зв'язку з цим у регіоні почнуть діяти нові жорсткіші карантинні обмеження. Це пов'язано з погіршенням більшості індикаторів, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки.

Про це повідомляє APnews з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я. Відомо, що Івано-Франківська область стане першою, хто цього року потрапить до "червоної" карантинної зони.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю, 21 січня.

Так відомо, що в регіоні перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування, а також рівень та динаміка госпіталізацій.

Як повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у Facebook, причиною цього стали новорічні свята.

"Після новорічних свят ситуація з поширенням захворюваності на COVID-19 погіршилася. Зокрема, в Івано-Франківській області за останню добу виявлено майже 2,5 тисячі нових випадків коронавірусної хвороби. Тому прийнято рішення про встановлення в регіоні "червоного" рівня. Необхідно посилювати протиепідемічні заходи та нарощувати темпи вакцинації", - зазначив міністр.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: apnews