Яремче від 1 січня збільшує туристичний збір для готелів

17.12.2021 18:29   Джерело: versii.if.ua
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпатті місто Яремче від 1 січня збільшує туристичний збір для готелів. Для зелених садиб ставка залишається сталою.

Про це Укрінформу повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

 

«Яремче диференціювало ставку туристичного збору і для готелів зробили її вищою. Якщо нині ця ставка сягає 0,1% то з 1 січня вона становитиме 0,3-0,5%. Для садиб ставка туристичного збору залишиться без змін», – сказав Передерко.

За його словами, збільшення туристичного збору спричинить зростання надходжень до бюджету Яремчанської громади.

«У преміум-сегменті готельної індустрії відпочивають багаті люди. В Яремче є кілька таких готелів, де ціна проживання стартує від 1000 грн (за добу – ред.) і більше. Тобто люди, які там проживають, можуть собі дозволити заплатити більше, бо це – не бюджетний сегмент проживання, який залишається там на сталому рівні», – пояснив Передерко.

Він зауважив, що нині туристичний збір – нецільове надходження. Тобто, отримані кошти громада може використовувати на різні цілі, не лише туристичні. А це – вивезення сміття, ремонт доріг, проведення різних заходів. Натомість, зауважив чиновник, в Україні кілька років поспіль лунають ініціативи про те, щоб туристичний збір наповнював цільовий фонд. Втім, для цього необхідні зміни в українському законодавстві, зокрема у Податковому кодексі.

«Зараз громада сама вирішує, куди скерувати ці кошти. Якщо туристичний збір стане цільовим, то це буде окремий фонд і кошти можна буде використати виключно на розвиток туризму – туристичну інфраструктуру чи маркетинг», – додав Передерко.

 

Посадовець зазначив, що курортне Яремче залишається найпопулярнішим місцем відпочинку для туристів на Прикарпатті. Найбільше гостей Яремче приймає влітку, тоді як взимку туристи надають перевагу Буковелю.

Яремче – місто, розташоване на річці Прут, кліматичний курорт і центр зеленого туризму Прикарпаття та цілої Гуцульщини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: versii.if.ua