Чи справді в Коломиї на площі Скорботи є братська могила?

04.11.2021 15:05   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

3 листопада, засідала комісія, на якій встановлювали, чи справді на території площі Скорботи є братська могила, адже це питання набрало додаткової актуальності після того, як було демонтовано аварійні елементи меморіалу. повідомив міський голова Богдан Станіславський, пише ПІК.

“Справді на території площі Скорботи є людські рештки, які сюди перенесли в 1947 році. Проте на основі наявних даних фахівцям не вдалося встановити точного місцезнаходження поховання на території. Тому звернемося до КП “Пам’ять” Івано-Франківської обласної ради для того, щоб вони провели пошукові роботи”, – йдеться у повідомленні.

Засідання комісії мало й другий не менш важливий аспект.

“З початком пошукових робіт розпочинаються й загальні роботи з реконструкції площі Скорботи. Наразі працюємо над створенням проєктно-кошторисної документації до проєкту. Рухаємося до того, щоб площа Скорботи стала місцем вшанування українців, які загинули у боротьбі за волю та незалежність нашої держави”, – йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews