На Івано-Франківщині виготовляють екзотичний чорний сир

02.11.2021 15:05   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

На Івано-Франківщині функціонує сироварня, яку заснувала колишня викладачка музичної школи Наталія Пальчак. Саме тут виготовляються унікальні чорні сири. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні. Спочатку пригощала сирами рідних, друзів, знайомих. Потім вони почали купувати сири, охочих ставало все більше.

Найпопулярніший сир у асортименті сироварні це чорний, з промовистою назвою “Чорна рада”.

При створенні у нього додають натуральний барвник — чорнила каракатиці. Вдалим доповненням є лаванда та насіння пажитника, що надає сиру легкого горіхового смаку.

Охоче куштують сир “Мольфар” — з базиліком, помідором і часником. Його виготовлення базується на голландській технології зеленого сиру “Песто”.

Інша категорія — витримані сири. Одним із фаворитів у сироварні називають “Бисаги” — напівтвердий коров’ячий сир, зварений за італійськими технологіями. Він має щільну пластичну текстуру, насичений солом’яний колір, пікантну легеньку кислинку та приємні вершкові нотки.

“Мотря” — це козячий напівтвердий сир з витримкою від 6 місяців. Його текстура пластична, ледь крихка. А смак — з легкими горіховими нотки без яскраво вираженого післясмаку козячого молока.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews