На Івано-Франківщині виготовляють екзотичний чорний сир

Опубліковано:
2 Листопада, 2021 о 15:05
На Івано-Франківщині виготовляють екзотичний чорний сир
Фото з мережі Інтернет

На Івано-Франківщині функціонує сироварня, яку заснувала колишня викладачка музичної школи Наталія Пальчак. Саме тут виготовляються унікальні чорні сири. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.



П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні. Спочатку пригощала сирами рідних, друзів, знайомих. Потім вони почали купувати сири, охочих ставало все більше.

Найпопулярніший сир у асортименті сироварні це чорний, з промовистою назвою “Чорна рада”.

При створенні у нього додають натуральний барвник — чорнила каракатиці. Вдалим доповненням є лаванда та насіння пажитника, що надає сиру легкого горіхового смаку.

Охоче куштують сир “Мольфар” — з базиліком, помідором і часником. Його виготовлення базується на голландській технології зеленого сиру “Песто”.

Інша категорія — витримані сири. Одним із фаворитів у сироварні називають “Бисаги” — напівтвердий коров’ячий сир, зварений за італійськими технологіями. Він має щільну пластичну текстуру, насичений солом’яний колір, пікантну легеньку кислинку та приємні вершкові нотки.

“Мотря” — це козячий напівтвердий сир з витримкою від 6 місяців. Його текстура пластична, ледь крихка. А смак — з легкими горіховими нотки без яскраво вираженого післясмаку козячого молока.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Х, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.

Джерело: Новини Івано-Франківщини
Теги: #івано-франківськ, #івано-франківські новини, #молоко, #новини івано-франківська, #новини івано-франківщини, #сир





Статті

Інтерв'ю
Ярослав Джорджик Опілля
11:22, 6 Травня, 2025

“Опілля” – від потенційного банкрута до одного з лідерів ринку України

Блоги

ТОП новини Прикарпаття: