«Івано-Франківськгаз» планує рекордно підняти тариф на розподіл газу

26.10.2021 21:34   Джерело: Ратуша
Опубліковано : Франківський Новинар

Газорозподільче підприємство Івано-Франківськгаз має намір рекордно підняти плату за розподіл газу.

Інформацію про проект тарифів та їхні обґрунтування облгаз опублікував на своєму сайті ще в середині жовтня, пише Ратуша.

Так згідно із проєктом, мешканцям Івано-Франківщини тариф на розподіл газу піднімуть на 146% — з 1,79 грн до 4,40 грн.

Вже зараз можна підрахувати, що ми побачимо у платіжках за розподіл газу, якщо НКРЕКП їх затвердить.

Для прикладу візьмемо два домогосподарства: однокімнатну квартиру, у якій за попередній газовий рік (з 1 жовтня по 30 вересня) спожили 530 м3 газу, та приватний будинок, у якому за попередній газовий рік спожили 1900 м3 газу.

Якщо взяти новий «новий тариф», то власник квартири заплатить 2332 грн/рік, або 194 грн/міс. У випадку приватного будинку – 8360 грн/рік, або 697 грн/міс.

Що цікаво, згідно із процедурою, після оприлюднення проектів тарифів облгази зобов’язані проводити відкриті слухання щодо змін у тарифах. На них всі бажаючі (у тому числі будь-які споживачі) теоретично можуть вносити свої зауваження та пропозиції. Інформація про дату, час та місце проведення обговорень облгази вказують на своїх сайтах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ратуша