Франківська лікарка відповіла на 5 найпоширеніших запитань щодо вакцинації від COVID-19

23.10.2021 09:05   Джерело: versii.if.ua
Опубліковано : Франківський Новинар

Вакцинація від коронавірусу – чи не основна тема для розмов. Про користь або ж ймовірну шкоду вакцинації говорять усюди: на вулиці, у крамницях, у громадському транспорті. І звісно ж, часто лунають однакові запитання чи детальні лекції так званих «диванних експертів». Сайт Правда.іф виокремив 5 найтиповіших запитань про вакцинацію і попросив відповісти на них директора КНП «ЦПМКДД» Ольгу Савчук.

5 відповідей на запитання про вакцинацію

– Пацієнтам вводять ніким не перевірену, недосліджену раніше вакцину? 

– Виготовлення вакцини у світі відбувається тільки відповідно до стандартних клінічних обстежень, які займають від півтора до двох років. Якщо б усесвітньовідомі компанії випустили вакцини і дозволили собі не провести належних досліджень, вони б на сьогоднішній день уже не існували. Міф про «неперевірені вакцини» розвінчати дуже просто, адже вакцини, якими ми користуємося зараз і багато інших були створені приблизно до місяця часу після того, як почалася коронавірусна інфекція. Після того, як ці вакцини були створені, вони пройшли усі етапи клінічного дослідження, відповідно до протоколу. Навіть був інцидент, коли у Південній Америці при випробуванні вакцини померло 12 добровольців. Відповідно ту вакцини припинили виробляти і на сьогоднішній день нею ніде не користуються. З усіх вакцин, які реєструвалися на клінічні дослідження, тільки декілька пройшли усі поетапні випробовування, які завершуються випробовуваннями на звичайних людях, які для цього дають спеціальний дозвіл і ризикують власним життям. Тому вакцини, які затвердило ВООЗ і які закуповуються й використовуються фармакологічними кампаніями, є безпечними. І за це відповідає величезна кількість людей.

– Я перехворів/ла, маю власні антитіла, мені не потрібно вакцинуватися. Вакцина уб’є антитіла, вироблені організмом після хвороби

– Вакцина не може вбити антитіла, у зв’язку з тим, що антитіла, які виробляються після хвороби, і які виробляються за допомогою вакцини, можуть тільки потенціюватися. Якщо наприклад людина вакцинувалася і після того захворіла, хвороба може стати бустерною дозою і лише збільшити кількість антитіл. Таким самим чином: якщо людина перехворіла, має антитіла і ми даємо вакцину – вона збільшує кількість антитіл. Тому вчені рекомендують обов’язково вакцинуватися навіть, якщо ви перехворіли. Наявні вакцини створені штучно, у деяких випадках – до певних елементів вірусу і вони стимулюють імунітет, який буде дозволяти у майбутньому не реагувати на мутації вірусу. Тому коли людина перехворіла, це не є проти показом до того, щоб вакцинуватися. Навпаки, якщо ви маєте подвійний імунітет, ви можете бути подвійно захищеними.

– Навіщо мені вакцинуватися, якщо вакциновані хворіють так само, як не вакциновані?

– Тільки для того, аби не вмерти і не перенести важку форму. Усіма клінічними випробовуваннями доведено, до того ж в усіх країнах, у яких спалах епідемії розпочався раніше, ніж в Україні, що вакциновані люди хворіють легко. Вони можуть лікуватися у амбулаторних умовах і летальності серед вакцинованих людей на сьогоднішній момент не зафіксовано. Натомість, є інформація, коли людина вакцинувалася і через два дні померла від ковіду. Так, померла від ковіду, бо була інфікована ще до того, як вакцинувалася. Тому що імунітет на коронавірус виробляється через два тижні від введення першої вакцини. Якщо людина потрапляє в це вікно, то може захворіти і навіть померти. Бо імунітету від ковіду вона ще не має.

– Жодного ковіду насправді не існує, це всесвітня змова з метою наживи на людях і експериментів над ними

– Зовсім протилежне доводить те, що люди помирають від ковіду, помирають у великій кількості. Це досліджується і доводиться у різних країнах і стосується не лише України. Дані обліковуються і аналізуються у високорозвинених країнах, у тому числі й країнах Великої сімки. Тому звинувачувати у всесвітній змові лікарів, чиновників чи звичайних людей – гіпотетично нереально, бо це гіпотетично неможливо.

– Таке враження, що більше жодними хворобами не хворіють. Усі говорять тільки про COVID і його небезпеку. А як же інфаркти, інсульти? Невже люди перестали на них хворіти?

– Люди хворіють на інфаркти, на інсульти. Досить часто люди отримують ті ж інфаркти й інсульти після перенесеного ковіду, адже ковід впливає на загортальну систему крові. Ковід викликає міокардити, зниження імунітету і психічну нестабільність.  У зв’язку з цим, усі захворювання, які є в організмі, активуються, потенціюються і людина, після перенесеного ковіду, або навіть під час захворювання, може померти від інфаркту чи від інсульту. Чому сьогодні ми говоримо тільки про COVID? Тому, що це – пандемія, вона існує в усьому світі. Вона є найактуальнішою на сьогоднішній день, тому що вирішення цієї проблеми наразі немає. Ми усі живемо під страхом і під стресом від того, що можемо захворіти і померти. Натомість, усі інші захворювання, такі як онкопатології, цукровий діабет, туберкульоз, інфаркт, інсульт є вивченими. Ми про них знаємо, ми з ними працюємо уже дуже багато років і кожна людина повідомлена про фактори ризику виникнення тієї чи іншої хвороби. А от з ковідом усе набагато гірше тому, що це нова і недовивчена інфекція.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: versii.if.ua