Цьогоріч Калуш здобув звання спортивної столиці

На Івано-Франківщині завершилась VI Всеукраїнська Спартакіада Спілки Української Молоді в Україні. Учасники з різних осередків цієї, славної своєю історією та традиціями, організації, зібралися у місті Калуш, аби спільно відзначити 30-ліття відновлення Незалежності України та 75-ліття заснування Спілки Української Молоді в діаспорі.

З цієї нагоди було проведено спортивно-інтелектуальний змаг «Молодіжний авангард», який відбувався 1-4 жовтня в селі Вістова, що на Калущині. Захід провели в рамках проекту «Молодіжний авангард» за фінансової підтримки Відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України.

«Як 30 років тому молоді люди боролися за відновлення Незалежності України, як 75 років тому українська еміграція за межами України творила її майбутнє, так і сьогодні молоді люди є визначальною нашою цінністю. Молодь, яку потрібно виховувати, з якою потрібно працювати і в яку вкладати всі ресурси і зусилля, бо саме молодь у всі часи є авангардом позитивних змін, є тією передовою рушійною силою у суспільстві. Саме тому тепер на Калущину з цілої України з‘їхалися сумівці, щоб гартувати дух та тіло для справи служіння Богові та Україні», - каже голова Крайової Управи СУМ в Україні Андрій Фендик.

Програмою спортивно-інтелектуального змагу були передбачені змагання з футболу, волейболу, тенісу, перетягування линви, стрільби з луку та гвинтівки, дартсу, підтягування гирі, бігу, підтягування, армреслінгу, шахів та інше.

Особливістю Спартакіади став квест. Заздалегіть організатори розмаркували територію с. Вістова контрольними пунктами, учасники ж мали знайти ці відмітки, на КП їх чекали завдання, які потрібно було виконати: смуга перешкод, переправа, завдання на логіку тощо. Загальний кілометраж, який подолали учаснки становить близько 10 км.

Переможцем в загальнокомандних і індивідуальних змаганнях став Калуський осередок. Тож цьогоріч він носитиме звання Спортивної Столиці».

«Тіловиховання, плекання волі і сильних характерів — завдання, якими керується СУМ в Україні у своїй діяльності. Сьогодні ми випробовуємо нашу фізичну вправність, витривалість і вмілість у рамках спортивно-інтелектуального змагу, а завтра ці навики стануть нам в нагоді для нових здобутків і перемог України» - розповідає голова Калуського осередку СУМ в Україні Сергій Федорів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Спілка Української Молоді в Україні