На Івано-Франківщині майже 900 боржникам відключили електроенергію

07.10.2021 09:16   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Упродовж тижня з 28 вересня до 5 жовтня на Івано-Франківщині майже 900 боржникам працівники "Прикарпатенерготрейд" відключили електропостачання. Про це йдеться на офіційному сайті підприємства.

Виявилося, що 20 серпня набрав чинності Закон України, який скасував заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Тож  перші вимкнення після скасування мораторію на Івано-Франківщині відбулися 28 вересня. Внаслідок цього протягом тижня майже 900 побутових споживачів залишилися без електрики, хоч мали достатньо часу, щоб оплати борг або скласти договір реструктуризації, заначають к компанії.

У повідомленні також ідеться, що "Прикарпатенерготрейд" додатково проінформував споживачів, аби ті погасили заборгованість, щоб їм не вимкнули електрику.

"З 26 серпня, згідно з нормативними актами, почали направляти попередження про вимкнення. Після цього споживач ще мав час і можливість владнати питання заборгованості. Цим скористалися понад 1 000 боржників. Ті ж, хто проігнорував попередження, залишилися без світла", — дописують на сайті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews