На Франківщині сильний вітер повністю знеструмив три села

06.10.2021 15:54   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Шквалистий вітер, за інформацією синоптиків, може спричинити аварійні знеструмлення на території усієї області.

Станом на 14:30  повністю без електропостачання залишаються три населених пункти області:
села Корнів та Вербівці Городенківщини і село Тарасівка на Тлумаччині, пише ПІК з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Частково електропостачання зникло на окремих вулицях у 7-ми населених пунктах: Вікняни, Кутище, Одаїв, Олеша, Тлумач (Тлумаччина), Єзупіль (Тисмениччина), Вільхівці (Городенківщина).

Також у мережах 0,4 кВ зафіксовані поодинокі вимкнення.

pastedImage

“Найпоширенішими причинами аварійних ситуацій є обриви на лініях через падіння гілок та дерев на проводи ліній електропередачі, а також падіння опор. На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня, але вітер посилюється, що може ускладнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації”, – йдеться у повідомленні «Прикарпаттяобленерго».

Тому АТ «Прикарпаттяобленерго» просить прикарпатців із розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами.

Оскільки вимкнення можуть зачепити багато районів, у компанії зазначають, що телефонні лінії кол-центру можуть бути перенавантажені.

“Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя”, – наголошують у «Прикарпаттяобленерго».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews