За місяць кількість хворих на Covid прикарпатців зросла втричі

01.09.2021 09:10   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Франківський Новинар

Впродовж останніх двох тижнів продовжується тенденція до зростання добової кількості осіб, яким діагностовано коронавірусну хворобу.

За останні сім днів підтверджено 299 випадків захворюваності. Поступово збільшується і госпіталізація. Якщо у липні було шпиталізовано 105 хворих на COVID-19, то за 29 днів серпня їх кількість склала 377, повідомляють на сайті ОДА.

«На амбулаторному та стаціонарному лікуванні сьогодні перебувають понад 720 пацієнтів. Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 11 закладів, у яких розгорнуто 1276 ліжок, – повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко. – Внаслідок зростання захворюваності відсоток зайнятих хворими ліжок зріс з початку місяця більше, ніж утричі – з 5,6 до 19 відсотків».

За його словами, на Івано-Франківщині значною мірою пришвидшилися темпи вакцинації людей проти коронавірусу. За останній тиждень проведено 19568 щеплень, що на 3872 щеплення або на 20% більше, ніж упродовж попереднього тижня (15696). Спостерігається також позитивна щомісячна динаміка проведеної вакцинації, зокрема, у травні цього року проведено 13472 щеплення, червні – 35086, липні – 61421, а за 30 днів серпня – 73771. На сьогодні кількість імунізованих на Прикарпатті складає 210792 особи. Слід зазначити, що для проведення вакцинації в області наявні всі доступні вакцини, зокрема, CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca і Moderna. Також працюють 11 центрів масової вакцинації і 121 пункт щеплення.

«Ми спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості хворих на COVID-19. На жаль, в області вже циркулює один із штамів коронавірусу «Дельта», який є у рази небезпечнішим та спричинює тяжкі наслідки перебігу захворюваності, – підкреслила керівниця області. – Щоб не допустити такої ситуації із COVID-19, яку ми мали навесні, допомогти лікарям у боротьбі з хворобою і зменшити навантаження на систему охорони здоров’я, вкотре звертаюся до жителів області з проханням вакцинуватися. Адже лише колективно, виробивши імунітет, ми зможемо здолати недугу».

Також йшлося про вакцинацію освітян. Наголошувалося, що на сьогодні загальна кількість імунізованих педагогічних працівників в області складає 28 відсотків. Для проведення повноцінного освітнього процесу, необхідно, щоб вакцинованими були не менше 80 відсотків вчителів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо