Була загроза вибуху: як гасили пожежу Буршинської ТЕС (Фото)

19.08.2021 15:05   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Франківський Новинар

18 серпня о 16:51 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу маслобаку в котлотурбінному цеху блоку № 3 Бурштинської ТЕС.

До місця події направили черговий караул ДПРЧ-16 м. Рогатин, ДПРЧ-3 м. Галич, ДПРП Бурштин, відділення на АЦ, АППГ та АД-50 ЧСПТ, ДПРП Єзупіль, ДПРП Ямниця, відділення ДПРЧ-6, ДПРП Войнилів, чергову зміну ОКЦ.

По прибуттю до місця виклику встановили, що на енергоблоці № 3 котельно-турбінного цеху ВП «Бурштинська ТЕС» АТ “ДТЕК Західенерго” відбулася розгерметизація фланця на маслосистемі головного маслобака (об’ємом 45 м.куб.) турбіни та розлив масла об’ємом 2 м.куб.

Внаслідок цього відбулося загорання масла та кабельних трас у лотках і кабельних тунелях енергоблоку № 3 на всіх відмітках (будівля цеху розміром в плані 550х60 м, висотою 40 м).

Виникла пожежа окремими осередками на загальній площі, орієнтовно, 1000 м.кв. Пожежа супроводжувалась руйнуванням будівельних конструкцій, технологічного обладнання, високою температурою та сильним задимленням.

Внаслідок пожежі вийшла з ладу автоматична система пожежогасіння. В технологічному процесі використовується вугільний пил, водень, азот, кисень, масло. Під час гасіння пожежі існувала постійна загроза вибуху.

 

Створили штаб на пожежі, в склад якого увійшов інженерно-технічний персонал об’єкту, три оперативні дільниці,та організували безперебійну подачу вогнегасних речовин.

До гасіння пожежі всього залучили 20 одиниць техніки та 89 чоловік, зокрема від ДСНС 19 одиниць техніки та 66 чоловік особового складу. Також залучили 12 членів ДПД ВП «Бурштинська ТЕС» АТ “ДТЕК Західенерго”, працівників МПК смт. Більшівці.

О 18:54 пожежу локалізували. О 19:23 пожежу ліквідували, продовжується охолодження технологічного обладнання в котлотурбінному цеху. Постраждалих немає.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент