На Франківщині таки зрізали легендарний 600-річний дуб Симона Петлюри

02.07.2021 18:06   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

600-річний дуб Симона Петлюри, який ріс у селі Маріямпіль Дубовецької територільної громади сьогодні зрізали.

Про це Бліц-Інфо повідомив місцевий мешканець Іван Боберський.

"Друзі!!! Сьогодні підступним та варварським шляхом було знищено наш Дуб. Було багато розмов переговорів та обіцянок від посадових осіб ОТГ які як виявилось не вартують і ламаного гроша. Знищувати історію, заради того, щоб відбулась проща - виявляється для декого є нормою. Ну що ж - бажаю успіху організаторам цього варварства. Очікуйте на помсту природи!!!",- написав Боберський.

Нагадаємо, 20 січня 2012 року депутати Івано-Франківської обласної ради ухвалили рішення про надання «Дубу Симона Петлюри» статусу заповідного об'єкта та включили його до складу природно-заповідного фонду області. На початку 2020 року дерево хотіли реанімувати, втім не вдалося. Тож в травні минулого року Івано-Франківська обласна рада, враховуючи науково-дослідний висновок, підтримала рішення про скасування статусу цього дерева, як об'єкта природного заповідного фонду. 

Як пояснював тоді начальник управління екології Андрій Пліхтяк, з проханням зняти охоронний статус  звернулась громада, депутати та сільський голова Маріямпільської сільради, адже він створює загрозу життю та здоров’ю людей, а також може пошкодити майно.

Варто зауважити, що місцеві активісти нарікають, що історичну пам'ятку зрізали, бо заважав ввести в експлуатацію будинок поряд.

"Цей дуб не дозволяє ввести в експлуатацію будинок, що поряд. Ось чому його зрізали", - написав місцевий мешканець Любомир Стеблинський. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews