На Надвірнянщині повертатимуть комунальну власність через суд

01.07.2021 21:09   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Прокуратура Івано-Франківської області вимагає повернути в комунальну власність виділені під розміщення сонячних електростанцій землі вартістю понад 31 мільйон гривень.

Довідався Голос-Інфо від прокуратури області.

Господарський суд Івано-Франківської області відкрив провадження у справі за позовом Надвірнянської окружної прокуратури в інтересах держави до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договорів оренди двох земельних ділянок загальною площею 7,8 гектарів вартістю понад 31 мільйон гривень та повернення їх у комунальну власність.

Відомо, що підставою для звернення прокурора до суду стало порушення вимог земельного та податкового законодавства України, а також істотних умов договору оренди суб’єктом господарювання, якому земельні ділянки були передані для будівництва та обслуговування сонячної електростанції.

Прокуратура встановила, що протягом 3 років відповідач не в повному обсязі сплачував орендну плату за користування земельними ділянками. Таким чином, до місцевого бюджету не надійшла значна сума коштів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews