Троє прикарпатців нелегально переправляли людей за кордон

17.06.2021 12:06   Джерело: БРІЗ
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпатті за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, обвинувачені незаконно переправляли осіб за кодон. Їх клієнтами були, зокрема, особи, які мали заборону на виїзд за межі нашої держави. Вартість такої «послуги» становила близько 85 тисяч гривень.

Правоохоронці викрили ділків наприкінці лютого цього року, після чергового незаконного переправлення громадянина через державний кордон України у пункті пропуску «Шегині-Медика»

Наприкінці лютого 2021 року після чергового незаконного переправлення громадянина через державний кордон України у пункті пропуску «Шегині-Медика» зловмисники були викриті правоохоронними органами.

Розслідування протиправної діяльності ділків здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в рамках кримінального провадження за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене групою осіб або з корисливих мотивів. Оперативний супровід здійснював відділ боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Івано-Франківській області.

В ході досудового розслідування було накладено арешт на майно ділків на загальну суму 460 тисяч гривень.

Якщо в суді провину зловмисників доведуть, їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: БРІЗ