В Івано-Франківську пояснили масове звільнення медиків

16.06.2021 21:09   Джерело: wn.if.ua
Опубліковано : Франківський Новинар

В Івано-Франківську міська влада спростовує інформацію про звільнення 200 медиків з Центру первинної медичної і консультативної допомоги.

Як писав WestNews, в Івано-Франківську місцевий центр первинної медичної допомоги попередив про звільнення 200 медичних працівників. Ситуація набула розголосу і керівництво комунального підприємства та міська влада відреагували на звинувачення медиків.

Зокрема, на сторінці КНП у соцмережах оприлюднили інформацію про те, що серед тих працівників, які потрапляють під скорочення, лише 35 лікарів, що є вузькими фахівцями.

“Під скорочення потрапило 35 вузьких спеціалістів Підприємства, 11 сумісників, які мають основне місце роботи, медичні статистики, роботу яких виконує МІС, частина господарської служби, роботу яких виконують підрядники, окремий середній медичний персонал”, – йдеться у реакції підприємства на резонансну ситуацію.

Також на підприємстві додають, що підхід до визначення працівників, яких попереджено про імовірне звільнення, був стандартний: абсолютне право на залишення відповідно КЗпП, переважне право на залишення відповідно КЗпП, особиста ефективність (активність у ЕСОЗ, рекомендації адміністрації Структурного підрозділу та колег, скарги пацієнтів та колег, адміністративні стягнення, активна участь у функціонування Підприємства в цілому, перспективність професії для залучення коштів у подальшому).

У свою чергу, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків також прокоментував скорочення, зазначивши, що власне вузькопрофільним лікарям шукають роботу.

“Ми шукаємо шляхи, аби абсолютна більшість із них не опинилися без роботи. Більшість із тих працівників будуть забезпечені профільною роботою у КНП ЦМКЛ “Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня”, – йдеться у дописі міського голови у соцмережі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: wn.if.ua