У місті Надвірна на території замку Краснодвір проходять археологічні дослідження

16.06.2021 18:05   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

На території замку Краснодвір в місті Надвірна проходять археологічні дослідження. Роботи триватимуть від 16 червня по 25 червня. Дослідження проходять в рамках студентської практики кафедри етнології і археології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, під керівництвом старшого викладача факультету історії, політології і міжнародних відносин Кочкіна Ігоря Тарасовича. 

«Мета археологічної практики – дослідження підземного переходу між руїнами вежі, ознайомлення студентів з сучасними методами польових археологічних досліджень, набуття ними навичок роботи в експедиціях.  Результати розкопок мають стати підґрунтям для подальших досліджень і створення нової історичної карти Надвірної. Оскільки, точної дати будівництва Надвірнянського замку наразі не встановлено. Імовірно, його збудовано у XІV-XVII ст. кимось із роду Потоцьких. Пізніше замок належав родині Куропатвів, після того – графові Цетнеру. Саме із цією спорудою в історичній частині міста пов’язують виникнення поселення, нині відомого як Надвірна, яке раніше, за свідченнями істориків, звалося Краснодвором» - розповідає завідувач сектору туризму та рекреації управління культури і туризму Надвірнянської міської ради Ірина Кравець.

Дослідження відбуваються за сприяння сектору туризму та рекреації управління культури і туризму Надвірнянської міської ради та громадської організації «Надвірнянський туристично-інформаційний центр». Організатори також висловлюють подяку Надвірнянському фаховому коледжу НТУ за сприяння в поселенні студентів.

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews