«Нобелівка для вчителів»: розшукують вчителів-новаторів з Івано-Франківщини

05.06.2021 13:45   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Вп’яте організатори розшукують з усієї України вчителів-новаторів, які натхненно навчають дітей, дбають про розвиток якісної освіти та своїм прикладом надихають колег. Ім’я переможця оголосять 2 жовтня 2021 року, у Міжнародний день учителя. Головний приз — це чверть мільйона гривень!

Вчительський Оскар

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для талановитих вчителів в Україні. Це частина світового руху Global Teacher Prize, який заснував арабський мільярдер Санні Варкі, щоб відзначити досягнення вчителів на найвищому рівні. Переможець міжнародної премії отримує 1 мільйон доларів США. У сфері освіти це перша та єдина премія такого рівня!

“Вчительський Оскар” в Україні заснувала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році. Головна ідея — підкреслити важливість педагогів та підвищити престиж цієї професії в українському суспільстві. За 5 років існування премії взяли участь понад 8 500 українських вчителів! Із великих міст та маленьких селищ, з обласних ліцеїв та сільських шкіл, із західної частини країни та східної… Всеукраїнський національний масштаб!

Минулого року дві вчительки із Івано-Франківська увійшли у ТОП 50 найкращих вчителів країни за результатами Global Teacher Prize Ukraine.

Лесю Павлюк, вчительку початкових класів, відзначили за професійність у роботі з інклюзивним класом. Вона має власний шкільний гурток з мнемотехніки, а також керувала майстернею освітніх інновацій для вчителів початкових класів Івано-Франківська.

Друга педагогиня, яку відзначили на премії, — Аліса Павлюк. Вона теж вчителька початкових класів. Пані Аліса створила власне середовище дослідницького навчання «Балансування». Воно опубліковане на міжнародній платформі для вчителів STEAM-предметів Go-Lab та є єдиним із 16 середовищ з українським контентом, впровадженим в освітній процес.

«Після того, як минулого року потрапила до ТОП-50, я зрозуміла, що рухаюся в правильному напрямку, і з ще більшим натхненням почала працювати», — ділиться досвідом пані Аліса.

Організатори закликають вчителів Івано-Франківщини не втрачати можливість заявити про свої досягнення та номінуватися на премію Global Teacher Prize Ukraine.

Можливості для кожного

“Вчителі — важливі”, — незмінне гасло Global Teacher Prize Ukraine, адже країна має знати своїх героїв-агентів освітянських змін.

Подати заявку на участь може кожен учитель. Для цього необхідно до 1 серпня заповнити форму на сайті премії globalteacherprize.org.ua. Номінувати улюблених вчителів можуть також учні, батьки, колеги та рідні. Організатори закликають не втрачати таку можливість!

Переможець отримає грошову винагороду у 250 000 тис., поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації власних освітніх проєктів від «Освіторії».

Окрім головного призу, фіналісти отримають також призи від партнерів премії. Цьогоріч організатори вже оголосили такі номінації:

  • Найкращий вчитель хімії отримає 200 тисяч гривень для себе та своєї школи;
  • Номінація “Здійснення мрії” принесе переможцю реалізацію мрії;
  • “Вибір серцем” відзначить учителя, який навчає при лікарнях та вчителя-волонтера з прифронтових регіонів.

Які ще будуть номінації, що підготували організатори до ювілейного сезону? Стежте за новинами на офіційних сторінках премії у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Прочитати умови участі, подати заявку та номінувати вчителя можна на сайті премії globalteacherprize.org.ua. Якщо виникають питання – пишіть на електронну скриньку gtp@osvitoria.org або телефонуйте 095-448-18-40.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews