Як придбати якісне авто за привабливою ціною: корисні поради

29.05.2021 10:01   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Купівля машини — крок відповідальний. По-перше, це солідне капіталовкладення. По-друге, від якості та стану автомобіля залежить ваша безпека. Тому перш ніж купити машину (особливо, з пробігом), необхідно приділити належну увагу безлічі деталей.

Правила купівлі вживаного автомобіля

Купівля машин «з рук» наразі дуже популярна. По-перше, придбати новий автомобіль з салону може дозволити собі не кожен. По-друге, навіщо купувати новий, якщо багато машин з пробігом продаються в ідеальному стані.

Ось, наприклад, хочете ви купити джип. Новий коштує забагато. А на сервісі OLX та інших платформах знайдеться велика кількість оголошень, що дозволяють придбати гарну машину за привабливою ціною. Варто лише дотримуватися певних правил, а саме:

  1. Зробити ТО — це один з найголовніших кроків, адже від якості авто може залежати ваше життя.
  2. Перевірити документи на право власності — не варто купувати автівку за довіреністю.
  3. Переконатись, що власник авто не фігурує у будь-яких судових справах.
  4. Перевірити документи на авто, в тому числі свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і страховку.
  5. Оглянути салон — якщо він виглядає занадто зношеним, можливо, що транспортний засіб був у експлуатації тривалий час, і продавець просто приховує цей факт.

Ніколи не кваптесь з купівлею. А якщо продавець намагається вас прискорити або «набити ціну», варто відмовитись від такої угоди. Ймовірніше за все, автівка має певні проблеми, і людина намагається якомога швидше позбутися її.

А якщо купувати машину з салону?

Іноді краще придбати нове авто, ніж з пробігом. І хоча ціна такого буде набагато вищою, ви гарантовано отримаєте цілий автомобіль, який ще не перебував у прокаті. Це допоможе зекономити на ремонті. Адже перше техобслуговування, а тим паче капітальний ремонт двигуна, доведеться робити не скоро.

Не хочете переплачувати? Звертайте увагу на акції. До речі, багато з них проводиться у період свят. А найбільші знижки чекають вас на Новий рік та Різдво. По-перше, цей період традиційний для розпродажів. По-друге, навесні часто випускаються нові моделі. Тож тогорічні продаються по більш привабливим цінам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews