Є великий потенціал: у Надвірній розробляють туристичні маршрути

18.05.2021 09:15   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Франківський Новинар

Люди, які об’їздили добре відомі міста по кілька разів, хочуть чогось нового і цікавого. Крім того, в епоху гаджетів частина мандрівників була б не проти від них відволіктися і побути наодинці з природою.

Як повідомляють у Надвірнянській міській раді, унікальними пам’ятками природи  тут є: джерела соляної ропи, дуб звичайний якому понад 360 років с. Молодків; на території двох громад с. Стримба – Лоєва пролягає культовий центр і скельне святилище слов’ян г. Страгора. Багато унікальних пам’яток історії та архітектури – наприклад, цікавим для багатьох відвідувачів може стати: замок «Краснодвір» м. Надвірна, пам’ятки архітектури національного значення церква Успіння Пресвятої Богородиці 1739 р. с. Гвізд та церква Усікновення Голови св. Ів. Хрестителя с. Назавизів.

Окрім того, у громаді розпочали моніторинг історичних та культурних пам’яток, цікавих та незвичайних місць, народних майстрів та творчих особистостей у кожному селі громади, наявних об’єктів туристичної інфраструктури. Після розробки туристичних маршрутів їх запропонують туристичним агентствам. Уся підготовча робота планується завершитися уже до кінця року.

«Наші громади мають величезний потенціал для розвитку місцевого туризму, – констатує завідувач сектору туризму та рекреації управління культури і туризму Надвірнянської міської ради Ірина Кравець – За нинішніх умов зростає зацікавленість туристів до подорожей Україною, дослідження її історико-культурної спадщини та природи. І саме Надвірнянська територіальна громада має у цьому плані всі можливості – велетенський історичний, культурний та рекреаційний потенціал».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент