На Івано-Франківщині лікарі зіпсували майже 500 доз вакцини (Відео)

04.05.2021 11:34   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

У Івано-Франківській області медики, які проводять вакцинацію зіпсували майже 500 доз вакцини AstraZeneca через хвилювання та особливості використання препарату.

Читайте також

69-річний прикарпатець провів 22 доби під ШВЛ і поборов коронавірус

Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак, пише - Четверта Студія з посиланням на Прямий.

“Мобільні бригади, які проводять вакцинацію, вони доволі переживали з того боку, набираючи у шприц дозу, щоб це була повноцінна доза для того, щоб не зменшити дозу та не зменшити ефект від вакцинації. Наразі додатково проведене навчання. Це питання уже закрите”, — сказав Дзьомбак.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, лікарі думали, що в ампулі, яка розрахована на 10 доз, залишалося менше однієї дози, хоча насправді тієї кількості вистачило б для щеплення ще однієї людини.

“У флаконі немає градуювання. І через острах, що буде введена менша доза, то вийшло так, що у флаконі залишався препарат. Найбільше переживалося, щоб ці дози не були комусь передані. Тут ніяких зловживань немає”, – зауважив Дзьомбак.

Разом з тим за словами головного санлікар Прикарпаття Руслана Савчука, невикористані вакцини дози від Covid-19 ніхто не продавав, їх одразу утилізували.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія