Понад 20 000 прикарпатців вакцинувалися від COVID-19

03.05.2021 15:31   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

23 квітня, в Івано-Франківську триває засідання шостої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, пише - Галицький кореспондент.

Читайте також

69-річний прикарпатець провів 22 доби під ШВЛ і поборов коронавірус

Депутати розглянули питання про стан захворюваності, вакцинації та поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в області. Як доповів Ігор Дмитренко, директор департаменту охорони здоров’я ОДА, наразі є тенденція до зниження кількості хворих на коронавірус.

«За час пандемії загальна кількість хворих склала 6% від населення області – вже захворіло 75 000 людей, з них 63 тисячі одужали. Летальність у нашій області – 2.3%, в середньому по Україні – 2.1%. А зараз ми проходимо третю хвилю пандемії. За останні тижні маємо падіння захворюваності на 40%, падіння завантаженості ліжок. Крім того, за час вакцинації вже 20193 прикарпатців вакциновано», – сказав Ігор Дмитренко.

Депутат Михайло Королик запитав у очільника ДОЗ ОДА, чому при розподілі коштів на забезпечення лікарень киснем не передбачили кошти на медзаклади Івано-Франківська.

«Ми навмисно залишили певний нерозподілений залишок, щоб потім закрити потреби лікарень, в тому числі – франківських», – сказав Ігор Дмитренко.

 

Інша депутатка, Наталя Перцович, запитала, які родини мають право на компенсацію за померлого від COVID-19 члена родини-медика. Ігор Дмитренко відповів, що від цієї хвороби на Прикарпатті вже помер 41 медик. Десятьом родинам уже виплачено обіцяні державою компенсації, інші випадки все ще розглядаються.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент