У Франківську СБУ викрила кіберполіцейських на вимаганні 150 тисяч гривень хабара

12.04.2021 08:30   Джерело: Версії
Опубліковано : Патрік Скеля

Служба безпеки України викрила двох співробітників кіберполіції на отриманні 150 тисяч гривень хабара. Гроші вони вимагали у потерпілого у кримінальному провадженні, пишуть - Версії з посиланням на Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Читайте також

У Франківську водій з 2,69 проміле алкоголю запропонував патрульним 200 грн хабаря
Правоохоронці спіймали франківця, який пропонував воєнкому 800 євро хабара
У Коломиї водій, якого затримали за п’яну їзду, намагався дати хабаря поліцейському
Оперативники спецслужби встановили, що комерсант з Івано-Франківська звернувся до поліції із заявою про злочин. Хакери намагалися викрасти з його банківського рахунку 900 тис. грн. Проте банк заблокував цю транзакцію як підозрілу. Для розблокування коштів бізнесмен мав надати в банківську установу документ про відкриття кримінального провадження за фактом спроби крадіжки грошей з рахунку.

 
Співробітники СБ України задокументували, що кіберполіцейські гарантували чоловіку повернути доступ до власних коштів за «винагороду» – 150 тисяч гривень. Затримали фігурантів на «гарячому» – у момент отримання хабаря.

Правоохоронці, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримали старшого інспектора та інспектора відділу протидії кіберзлочинам у службовому приміщенні після отримання ними всієї суми хабара.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України планується повідомити затриманим про підозру у скоєнні злочину.

Припинення протиправної діяльності проводилося Управлінням СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Львів за сприяння Управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Версії