Вибори на 87 окрузі: будівлю окружкому оточили силовики

01.04.2021 15:38   Джерело: Бабель
Опубліковано : Патрік Скеля

До приміщення окружної виборчої комісії № 87 у Надвірній (Івано-Франківська область) зайшли спецпризначенці, а саму будівлю оточили силовики.

Читайте також

Шевченко і Вірастюк заявили про перемогу на довиборах на Івано-Франківщині

Там досі не можуть встановити результати виборів до Верховної Ради.

Про це повідомляє - «Бабель» з посиланням на рух «ЧЕСНО».

«Близько шостої ранку у приміщення зайшли спецпризначенці. Усіх вивели з Будинку культури, хто не має відношення до виборчого процесу. Залишилися лише члени ДВК. У цей час членів ОВК не було. Нагадуємо, засідання, за законом, безперервне, але члени ОВК його перервали», — повідомили у громадському русі.

Пізніше, близько 11-ї ранку, за даними «ЧЕСНО», приміщення ОВК оточили спецпризначенці й автівки силовиків. Члени ОВК прийшли об 11:30 і розпочали роботу.

«Дехто з членів ОВК повідомив рух «ЧЕСНО», що у приміщенні були мішки з документацією, яку здали члени ДВК і залишили на ніч у приміщенні Будинку культури. Сьогодні, за словами членів ОВК, положення мішків змінилося. Зʼясовуємо, як було і як є», — повідомили активісти.

У пресцентрі СБУ «Українській правді» події в Надвірній пояснили «заходами для недопущення спроб дестабілізації обстановки, порушення громадського спокою та вчинення правопорушень під час проміжних виборів до Верховної Ради».

«Упродовж останньої доби до правоохоронних органів надійшло 4 повідомлення про замінування та 3 повідомлення про захоплення заручників на обʼєктах 87 ОВО... Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО. У звʼязку з цим СБУ прийняла рішення разом з органами Національної поліції взяти під охорону обʼєкти 87 ОВО», — повідомили в СБУ.

Наразі Центральна виборча комісія опрацювала 79,5% протоколів округу. За їхніми даними лідирує кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк. За нього проголосували 31,02%. Другим йде висуванець партії «За майбутнє» Олександр Шевченко — 29,58%. Третій — висуванець «Свободи» Руслан Кошулинський, якого підтримали 28,8% виборців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бабель