Франківські священники в оригінальний спосіб приєдналися до Шевченківських читань (Відео)

17.03.2021 21:41   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Останні кілька років священники Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ у перші дні весни приєднються до читань Великого Кобзаря та декламують вірші поета.

Про це пише - Голос-Інфо з посиланням на сторінку Архієпархії.

З нагоди 207-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії виготовив спеціальний відеоролик. В ньому група священнослужителів спершу співає твір поета «Думи мої». Опісля до них приєднуються інші душпастирі, декламуючи знаменитий вірш Тараса Шевченка «Розрита могила».

«Вірш «Розрита могила» дуже символічний та, безумовно, актуальний і в наш час. Нашим роликом ми хочемо єднатися з цілою країною, яка в ці дні знову і знову згадує геніальну та величну постать нашого великого Кобзаря. Очевидно, кожен у свій спосіб має плекати його пам’ять, яка назавжди закарбована не тільки у його віршах, картинах чи іншій літературній спадщині, але й в ДНК кожного, хто зве себе українцем», – кажуть організатори.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо