Стало відомо, скільки медпрацівників Прикарпаття захворіло на COVID-19 за час пандемії

У Франківській області захворіли 2 148 медпрацівників за час пандемії.

22.02.2021 16:48   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Від початку пандемії на Прикарпатті захворіли 2 148 медичних працівників.

Читайте також

69-річний прикарпатець провів 22 доби під ШВЛ і поборов коронавірус

Таку цифру назвав головний санітарний лікар області Руслан Савчук під час брифінгу щодо розгортання мобільного госпіталю у Богородчанах, пише - Голос-Інфо з посиланням на Суспільне Карпати.

За словами головного санлікаря Прикарпаття, минулої доби лабораторно підтвердили 11 випадків захворювання серед медичних працівників.

«Маємо досить хороший відсоток медпрацівників, які одужали – це 91 %, – пояснює Руслан Савчук. – Тобто, надається якісна протокольна медична допомога всьому населенню, в тому числі і медичним працівникам, які сьогодні такої допомоги потребують».

Руслан Савчук також зазначив, що епідситуація в області зараз є напруженою.

«Ми три доби поспіль реєструємо понад 700 випадків захворювання на СOVID-19. Фактично, така кількість реєструється в тих районах, де ми два тижні поспіль бачимо складну ситуацію – це Тисменицький, Богородчанський, Надвірнянський, Коломийський райони, міста Бурштин та Івано-Франківськ. Тут показники фіксуються вище середньо обласного», – каже Руслан Савчук.

За його словами, карантинні заходи, які зараз вживаються як запобіжні, незабаром будуть мати свій результат:

«За декілька днів, це буде мати такий віддалений ефект – 5-7 днів, не раніше. Коли ми будемо моніторити епідситуацію, то побачимо наскільки якісно в нас завантажуються лікувальні заклади, наскільки вже обмежилися контакти між громадянами нашої області. І тільки тоді зрозуміємо, ближче до наступного тижня, скільки ще додаткових заходів потрібно вживати, чи зупинитися на тих, що є».

Також Руслан Савчук зазначив, що у кожній громаді області лікарі-епідеміологи та їхні помічники активно працюють з метою виявлення нових випадків захворювання на СOVID-19 та осіб, що контактували з хворими.

«Хочу нагадати, що ті особи, які зараз перебувають на самоізоляції, силами Національної поліції і з нашою допомогою, активно комунікують і, бачимо, що там нема особливих порушень, навіть по питаннях самоізоляції», – додав Савчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо