Прикарпатець вбив односельця, якого підозрював у крадіжці грошей

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області виніс вирок щодо уродженця Івано-Франківська, який вбив чоловіка, підозрюючи його у крадіжці.

13.02.2021 17:29   Джерело: Версії
Опубліковано : Патрік Скеля

Ввечері 04.12.2015 року обвинувачений разом із своїм батьком прийшов до будинку потерпілого у с.Петрові Тлумацького району, оскільки був переконаний, що останній причетний до крадіжки грошових коштів у його матері. Потерпілий почав заперечувати свою причетність до вказаної крадіжки, що в свою чергу сильно обурило обвинуваченого.

Читайте також

На Прикарпатті затримали жінку, яка перебувала в міжнародному розшуку
На Прикарпатті молодик пограбував церкву
На Прикарпатті затримали групу серійних квартирних злодіїв

Він почав завдавати йому удари руками по голові, внаслідок чого той впав на підлогу. Він завдав близько 10-ти ударів ногами у взутті по тілу (грудях) останнього, після чого його зупинив батько, який також перебував у кімнаті житлового будинку, пишуть - Версії.

В результаті спричинених тяжких тілесних ушкоджень чоловік помер протягом доби за місцем його проживання.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, визнав повністю, підтвердив всі обставини викладені в обвинувальному акті в новій редакції.

У вчиненому щиро розкаюється, дуже шкодує, що так сталось, просив вибачення у потерпілої, повністю відшкодував потерпілій завдані кримінальним правопорушенням збитки, остання не має до нього претензій матеріального та морального характеру. Обвинувачений розуміє, що вчинив неправильно, запевняє суд, що більше такого не повториться. Він одружений, на його утриманні перебуває дружина, яка на даний час вагітна, через 1,5 місяця в них народиться дитина. Також він забезпечує малолітню дочку дружини від першого шлюбу. Просить суд його суворо не карати, згідно ст. 69 КК України призначити більш м`яке покарання, ніж передбачено законом.

Батько обвинуваченого розповів, що його дружина (матір обвинуваченого) 3 грудня забрала їхню з сином зарплату і повернулась на автобусі в село. Під час дороги додому вона знепритомніла. Коли прийшла до тями вона побачила потерпілого, який шукав у неї по кишенях куртки. Жінка запідозрила, що це він забрав гроші.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та призначити йому покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України 3 (Три) роки 6 (Шість) місяців позбавлення волі.

Застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили. Взяти обвинуваченого під варту в залі суду.

Строк відбування покарання рахуватимуть з 29.01.2021 року.

Вирок винесла суддя Надія Лущак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Версії