ЦВК сформувала окружну виборчу комісію на окрузі №87

07.02.2021 14:25   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Центральна виборча комісія на своєму засіданні 5 лютого сформувала склад окружної виборчої комісії для проведення проміжних виборів народного депутата 28 березня 2021 року на окрузі №87. Головою комісії став представник партії «Голос».

Так, для формування окружної виборчої комісії свої кандидатури подали партії, фракції яких представлені у Верховній Раді: «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Голос», «Батьківщина». Фракція «Опозиційна платформа – За життя» не подала кандидатур до окружної виборчої комісії, пише - Бліц-Інфо.

Також по одній кандидатурі подали партії «Факел», Об’єднання «Самопоміч», Партія Зелених України, Партія Шарія, Радикальна партія Олега Ляшка, «Сила права», «Соціальна справедливість», Аграрна партія України, «Громадянська позиція», «Патріот», ВО «Свобода».

Всього було подано 19 кандидатур на 18 місць у комісії.

Після жеребкування ЦВК сформувала окружну виборчу комісію у складі 18 осіб. Очолив її Володимир Коп’як, поданий від політичної партії «Голос». Заступником став Тарас Дунець, представник від партії «Громадянська позиція», а секретарем – Артур Доронін («Батьківщина»).

Відповідно до статті 107 Закону України «Про вибори народних депутатів» на проміжних виборах окружні виборчі комісії утворюються не пізніш як за 50 днів до дня голосування за поданнями партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання (не більш як по одній кандидатурі до складу кожної окружної виборчої комісії), а також партій-суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати від яких було зареєстровано у загальнодержавному окрузі на останніх виборах депутатів (не більш як по одній кандидатурі до складу кожної окружної виборчої комісії), що вносяться до Центральної виборчої комісії не пізніше як за п’ятдесят три дні до дня голосування у порядку, встановленому статтею 27 цього Закону.

Кандидатури від партій-суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати від яких було зареєстровано у загальнодержавному окрузі на останніх виборах депутатів, включаються до складу комісій шляхом жеребкування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо