Дві франківські поліклініки закупили нові УЗД апарати

25.01.2021 17:34   Джерело: Ратуша
Опубліковано : Патрік Скеля

Дві поліклініки Івано-Франківська – № 3 та № 5 закупили за власні кошти три УЗД апарати. Нове обладнання медичні заклади презентували 14 січня.

Збирали гроші на апарати близько двох з половиною років, розповіла директорка КНП “Центр первинної медичної допомоги” Ольга Савчук, пише - Ратуша з посилання на Суспільне.

Всього на три апарати витратили шість мільйонів гривень.

Це апарати різних класів. Наприклад, є апарат експерт-класу, який має обстеження “еластографія”. Ми його поставили в п’ятій поліклініці. Ще один апарат, який має ті ж функції, тільки не має еластографії, поставили в третій поліклініці. Ми купили ще один – портативний УЗД апарат – за один мільйон гривень для того, щоб надавати виїзні послуги. Є певні категорії населення, які не можуть дістатися до поліклініки через певні проблеми зі здоров’ям, – розповіла Ольга Савчук.

Послуга портативного УЗД апарату є платною. Пройти обстеження на інших двох можна безкоштовно за електронним скеруванням сімейного лікаря.

Лікарка Надія Малінська розповіла, що місяць тому у поліклініці № 5 працювали на значно гіршому УЗД апараті. Зараз у медиків є можливість поставити більш точний діагноз пацієнту. Окрім того, розширився й спектр послуг, який можуть надати в кабінеті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ратуша