У Франківську організовують благодійний різдвяний обід

06.01.2021 22:49   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Напередодні Різдва в Івано-Франківську волонтери Спільноти Святого Егідія організовують благодійний обід для нужденних.

Про це Суспільному розповіла волонтерка організації Уляна Римарук, пише - Голос-Інфо.

Сьомого січня о 13:00 в Палаці Потоцьких відбудеться різдвяний обід для нужденних і безхатьків міста. Активісти запрошують усіх охочих приєднатися до приготування. Також можна придбати сертифікати, аби подарувати бідним святкову трапезу. Сконтактувати з волонтерами можна на їхній Facebook-сторінці «Спільнота Святого Егідія (Івано-Франківськ)».

«Цього року очікуємо близько сотні людей, – каже волонтерка Уляна Римарук. – З початком пандемії удвічі збільшилася кількість людей, які приходить до нас щотижня за їжею. Різдвяна роздача їжі, святкування відбудуться під відкритим небом».

Єдину базу нужденних офіційно організація не формує, але, як каже організаторка, Спільнота Святого Егідія уже 17 років зустрічається з бідними на площі Шептицького і роздає благодійні вечері щосереди і п’ятниці з 19:00. Щоразу знаходяться активісти, які приносять порції їжі, продукти або передають гроші для приготування страв. Саме тоді й запрошують нужденних на різдвяний обід.

Окрім того, волонтери шукають охочих допомогти з роздачею їжі сьомого січня у Палаці Потоцьких та шостого і восьмого – на площі Шептицького біля дзвіниці Музею мистецтв Прикарпаття.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо