На Прикарпатті хочуть відновити стару гірську вузькоколійку (Фото)

На Рожнятівщині хочуть відновити вузькоколійку.

03.12.2020 09:01   Джерело: Бріз
Опубліковано : Патрік Скеля

Керівництво Брошнів-Осадської об'єднаної територіальної громади має намір відновити стару гірську вузькоколійну залізницю Брошнів-Осада – Осмолода, пише - Бріз.

Читайте також

Біля Галича 19-річний хлопець потрапив під поїзд
Трагічний випадок на Прикарпатті: чоловік потрапив під потяг

Як повідомив у Фейсбуку голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів, відповідний проєкт громадою вже підготовлено та передано на конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу. Техніко-економічне обґрунтування проєкту Відновлення вузькоколійної залізниці в Карпатах Брошнів-Осада – Осмолода» було виконано на замовлення громади фахівцями Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в рамках угоди про співпраці.

На Рожнятівщині хочуть відновити гірську вузькоколійку. Фото зі сторінки Назарія Іваніва

«Проєкт уже включено до Стратегії розвитку громади, Стратегії розвитку Івано-Франківської області, затверджено Урядом до реалізації в складі Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022р, представлено на інвестиційному форумі RE: think. Invest in Ukraine в Маріуполі», - відзначив у соцмережі Назарій Іванів.

На Рожнятівщині хочуть відновити гірську вузькоколійку. Фото зі сторінки Назарія Іваніва

З його слів, реалізація проекту не лише сприятиме розвитку туризму на Рожнятівщині та Прикарпатті загалом, але й стане основою для планування розвитку інфраструктури, що дозволить створити додаткові робочі місця. «Також на території краю є значна кількість деревообробних підприємств, отож вузькоколійкою можна буде організовувати перевезення деревини з метою економії коштів та збереження дорожнього покриття. Відновлення вузькоколійки це один із амбітних довгострокових проєктів, реалізація якого сприятиме культурно-просвітницькому та соціально-економічному розвитку Прикарпаття. А також ця атракція стане привабливою родзинкою для мешканців всієї України», - додав селищний голова.

На Рожнятівщині хочуть відновити гірську вузькоколійку. Фото зі сторінки Назарія Іваніва


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бріз