На Франківщині пришвидшать безкоштовне ПЛР-тестування

29.11.2020 16:51   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

На Івано-Франківщині готуються збільшити кількість ПЛР-тестувань та скоротити терміни проведення досліджень, що виявиляють хворих на коронавірус.

Читайте також

69-річний прикарпатець провів 22 доби під ШВЛ і поборов коронавірус

Про це йшлося на селекторній нараді в ОДА з представниками районів області, пише - Курс.

На 20% збільшать об’єм тестувань в обласній лабораторії Обласного лабораторного центру МОЗ, поінформував головний санітарний лікар області Руслан Савчук. Йдеться про ПЛР-тести, які проводяться коштом дежбюджету і для пацієнтів є безоплатними.

Савчук звернувся до голів РДА, щоби ті забезпечили вчасну доставку зібраного матеріалу на аналізи. За його словами, коли забір робиться в п’ятницю, то потрапляє в лабораторію у понеділок та вівторок. Такі матеріали не приймаються, оскільки є питання до їхнього зберігання та транспортування. Відтак хворим доводиться робити повторний тест. На цьому втрачається до тижня часу.

В обласній лабораторії з часу доставки матеріалів на аналіз до видачі результату проходить не більше доби, стверджує Савчук.

Відтак в.о. голови ОДА Марія Савка звернулася до головних лікарів у районах та представників адміністрацій з вимогою забезпечити довезення аналізів з районів на дослідження упродовж доби.

«Щоби ми з тестуванням в дві доби вкладалися!» – дала вказівку Савка.

Руслан Савчук також зауважив, що немає обмежень по кількості досліджень. Якщо таке беруться практикувати на місцях, то йдеться про порушення.

«Ми готові робити і півтори, і дві тисячі ПЛР-досліджень на добу, якщо потрібно», – додав Савчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс