На Прикарпатті на хабарі затримали майора ЗСУ і старосту

3 листопада правоохоронці затримали зловмисників.

18.11.2020 09:58   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

За 2200 доларів хабаря зловмисники допомагали призовникам уникнунти військової служби у ЗСУ, пише - Курс.

Читайте також

У Франківську водій з 2,69 проміле алкоголю запропонував патрульним 200 грн хабаря
Правоохоронці спіймали франківця, який пропонував воєнкому 800 євро хабара
У Коломиї водій, якого затримали за п’яну їзду, намагався дати хабаря поліцейському

2200 доларів США хабаря вимагали та отримали майор ЗСУ та староста сільради від призовника за вирішення питання щодо визнання його непридатним до проходження військової служби у лавах Збройних сил України, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Кошти посадовці отримували у два етапи – 500 та 1700 доларів США, які в подальшому розподілили між собою.

Старосту однієї із сільрад поліцейські затримали в службовому кабінеті. У нього вилучили 700 доларів США, отриманих напередодні. Військового затримали та вилучили 1500 доларів США.

На даний час фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм підозри.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс