Франківський підприємець заплатить понад 43 тис. грн за неоформлених працівників

11.11.2020 17:32   Джерело: Ратуша
Опубліковано : Патрік Скеля

У Івано-Франківську у підприємця одного із закладів громадського харчування у середмісті під час перевірки виявили неоформлених працівників.

Читайте також

Франківський підприємець сплатить понад 250 тисяч гривень за неоформлених працівників
Франківець заплатить штраф за образу своєї матері

Про це повідомляє - Ратуша з посиланням Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

За результатами перевірки встановили, що підприємець здійснив фактичний допуск до роботи найманих працівників без укладення трудових договорів, оформлених наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, – йдеться у повідомленні.

За вказане порушення законодавства про працю його зобов’язали сплатити штраф в розмірі 43 500 гривень.

Не погодившись із цією постановою про штраф, підприємець намагався оскаржити її до суду. Проте суд відмовив у задоволенні позову.

Рішенням суду першої інстанції встановлено, що Управління Держпраці в Івано-Франківській області діяло на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений законодавством, зазначили у суді.

З цим рішенням погодився і суд апеляційної інстанції, оскільки залишив апеляційну скаргу підприємця без задоволення, а рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду без змін.

Таким чином, постанова про накладення штрафу за порушення підприємцем законодавства про працю залишилася в законній силі, а штраф у розмірі 43 500 гривень підлягає стягненню у примусовому порядку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ратуша