Головна » Без рубрики » Зима близько: як Франківськ готується прибирати сніг та ожеледицю Зима близько: як Франківськ готується прибирати сніг та ожеледицю

10.11.2020 21:42   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

В Івано-Франківську готуються до зими. Про це повідомили під час оперативної наради у міського голови Руслана Марцінківа сьогодні, 10 листопада, пише - Галицький кореспондент.

Читайте також

Зима у квітні: Прикарпаття засипає снігом (Фото, відео)

Директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко розповів, що вони роботи почали ще в березні. Тоді вдалось закупити 500 тонн технічної солі та гранітного відсіву. Загалом зараз на складах МДК є 3000 тонн солі та 600 тонн піщано-соляної суміші.

«На таку зиму, як була минулого року, то цього вистачить. Ще й залишиться. Якщо буде нормальна зима, то бракуватиме. Тому ми провели відповідні тендери і уклали угоди на закупівлю 2000 тонн солі, 2000 тон відсіву та пального», – зазначив Бурко.

Він повідомив, що ці матеріали будуть замовляти, якщо вони знадобляться. Також підприємство купило нові лопати, відремонтувало і скоро буде розвозити по місту майже 140 ящиків для зберігання піщано-соляної суміші. 

«Наші фахівці розробили дев’ять оптимальних маршрутів посипання доріг та вісім – очищення тротуарів», – сказав керівник МДК.

Із 5 листопада на підприємстві розпочали переобладнання техніки під зимову. Зараз ці роботи активно проводяться. 

«У нас повністю укомплектований штат. Маємо 27 водіїв та 27 трактористів. Така кількість людей потрібна для безперебійної роботи у три зміни. Також є  80 працівників з благоустрою і 20 асфальтобетонників, які ще асфальтують останні об’єкти в цьому році. Потім їх залучать до ручного прибирання чи то сміття, чи то снігу», – зазначив Віталій Бурко.

Також він каже, що зараз багато людей виходить на лікарняний. Тому виникає певне занепокоєння, бо не відомо, чи всі працівники зможуть вчасно вийти на роботу.

«А якийсь кадровий резерв є?» – запитав міський голова.

Бурко відповів, що щось таке планують робити. Раніше завжди зміна з 20 людей чергувала на підприємстві. Цьогоріч, напевне, такого робити не будуть. На КП буде тільки черговий майстер, аби через когось одного вся зміна не захворіла. 

«Доведеться таке рішення приймати, що будуть люди вдома на телефонах сидіти, а майстер – на підприємстві. Якщо він бачить, що насувається сніг чи мокрий дощ при мінусовій температурі, то буде видзвонювати працівників. Їхнім обов’язком буде десь за 30 хвилин прибути на роботу. Добре, що вони всі на автомобілях, живуть у приміських селах здебільшого. То не так далеко», – пояснив Бурко.

Руслан Марцінків запропонував оголосити тендер і залучити додаткові сили підрядників, аби вони, наприклад, працювали як можуть у селах. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент