На Прикарпатті влаштували стрілянину

04.11.2020 08:40   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

У рамках досудового розслідування з’ясовуються усі обставини події, яка мала місце в Івано-Франківську. Патрульні поліцейські оперативно затримали нападника. Слідчі вилучили та направили на експертизу зброю. За такі дії підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте також

На Косівщині чоловік погрожував рушницею та гранатою поліцейським
У Франківську патрульні виявили ймовірні наркотики та кастет у неповнолітнього
У руці 19-річного прикарпатця вибухнула граната
Про це повідомляє - Голос-Інфо з посиланням на поліцію області.
 
1 листопала орієнтовно о 20:40 в Івано-Франківську на вулиці Карпатській і Пулюя сталася стрілянина, у якій на одній вулиці постраждала дівчина, а на іншій – троє чоловіків. На місце події негайно виїхали екіпажі патрульної поліції, які встановив, що до злочину може бути причетний 47-річний місцевий мешканець, який на вулиці Карпатській вистрілив з пневматичної зброї, револьвера Флобера, в 23-річну мешканку Івано-Франківська. Потерпіла подзвонила до поліції та звернулася в медичний заклад, а зловмисник з місця події пішов у сторону вулиці Пулюя.

Поблизу магазину у нього виник конфлікт з 33-річним і 34-річним франківцями. Зловмисник, який напередодні травмував дівчину, витягнув пістолет і почав стріляти в сторону чоловіків. У свою чергу молодший франківець дістав пістолет «Форд 17», травматичної дії, і стріляв у відповідь. Трьох осіб патрульні оперативно затримали. На місце події прибули слідчо-оперативна група й криміналісти.

Усіх учасників конфлікту, в тому числі потерпілу дівчину, було доставлено у медзаклад. Лікарі діагностували, що у 47-річного правопорушника проникаючі вогнепальні поранення грудної клітки, голови і правої кисті. У 34-річного чоловіка виявлено стороннє тіло у ділянці нижньої щелепи, а 33-річому франківцю встановлено діагноз: вогнепальне проникаюче поранення лобної ділянки голови. У потерпілої дівчини тілесні ушкодження у вигляді поранення правої гомілки.
 

Слідчі вилучили зброю з місця події і відправили її на експертизу. Чоловік, який розпочав стрілянину, раніше не судимий. Його освідчили на стан алкогольного і наркотичного сп`яніння – тверезий. Що стало причиною вчиненого ним правопорушення – встановлюється.
 

Нападника поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Слідчі з`ясовують всі обставини і невдовзі повідомлять про підозру фігуранту, а суд обере запобіжний захід. Досудове розслідування триває.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо