Суд стягнув з прикарпатського лісгоспу понад 600 тисяч за вирубку лісу

03.11.2020 22:36   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з Комунального підприємства Надвірнянський спеціалізований агролісгосп ОКП «Івано-Франківськоблагроліс» на користь держави в особі Парищенської сільської ради 613 440, 17 грн шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.

Читайте також

На Долинщині невідомі незаконно зрізали дерев майже на 50 тисяч гривень
Карпатські праліси можуть стати пам’ятками природи (Відео)
Стало відомо, де на Прикарпатті найбільше рубають ліс

Суд встановив, що під час весняної ревізії у червні 2017 року у Надвірнянському спецагролісгоспі виявлено незаконну рубку дерев на окремих дільницях в загальній кількості 135 штук, об`ємом 88, 52 куб.м., а розмір шкоди склав 613 440, 17 гривень. Про це повідомляє пресслужба Господарського суду, пише - Бліц-Інфо.

Лісника, у віданні якого була охорона саме цих кварталів, було звільнено від кримінальної відповідальності, а цивільний позов про стягнення з обвинуваченого шкоди у розмірі 613 440, 17 грн, районний суд залишив без розгляду.

Відтак, керівник Надвірнянської місцевої прокуратури звернувся з позовом до суду в інтересах держави в особі Парищенської сільської ради про стягнення такої шкоди з комунального підприємства.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо