Івано-Франківщина може вийти з карантину найближчим часом

Івано-Франківська область готова до пом'якшення карантину.

11.07.2020 09:34   Джерело: ZNAJ.UA
Опубліковано : Патрік Скеля

В Україні триває адаптивний карантин через поширення коронавіруса. У різних регіонах діють різні обмеження, ступінь яких визначають місцеві штаби і комісії по боротьбі з інфекцією. Вони використовують критерії, раніше прописані Міністерством охорони здоров'я, пише - ZNAJ.UA.

Читайте також

69-річний прикарпатець провів 22 доби під ШВЛ і поборов коронавірус

За станом на 10 липня 7 областей не відповідають критеріям, встановленим МОЗ. Виняток склала Івано-Франківська область. Тут досягли потрібних показників і головний санітарний лікар Віктор Ляшко дав добро на пом'якшення обмежень. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Не відповідають критеріям Донецька область, Закарпатська, Волинська, Рівненська та Харківська. Також в список потрапили Чернігівська і Тернопільська. У цих областях не досягнутий потрібний поріг тестування жителів, заповнюваність ліжок в інфекційних лікарнях перевищує встановлений Кабміном показник. Також не відповідають критерію динаміки захворюваності на кожні 100 тисяч населення.

Варто відзначити, що в Україні станом на 9 ранку 10 липня було зафіксовано 819 нових випадків зараження. При цьому в МОЗ заявили, що сьогодні вперше зафіксовано високе число українців які одужали. За останню добу одужали 1016 осіб, що є абсолютним рекордом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZNAJ.UA