На Франківщині жителі двох сіл самі відновлюють дороги

08.07.2020 18:47   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Упродовж трьох днів (4-6 липня) жителі сіл Текуча та Акрешори, що на Косівщині, самостійно долали наслідки негоди: розчищали та лагодили дороги. 4-5 липня з Косова у населені пункти прибули надзвичайники та чиновники, щоб оцінити збитки від негоди. Приїхали, подивилися і поїхали.

Працівники ДП “Дороги Прикарпаття” обіцяли жителям розпочати відновлення переправи до села Акрешори п’ятого липня. Станом на шосте 13:30 роботи так і не почали. Про це Суспільному повідомив голова Яблунівської ОТГ Зеновій Томащук, пише Голос-Інфо.

Сильні зливи в ніч з третього на четверте липня розмили дороги й підмили мости у Косівському районі.

В село Текуча обмежено транспортне сполучення, Акрешори повністю відрізані від інших населених пунктів. Про це кореспондентам Суспільного повідомила заступниця голови Яблунівської ОТГ, в.о. обов’язків старости села Текуча Ніна Бойчук.

В Акрешорах вода забрала трубну переправу. Її довжина – до 12 м, а от під нею – провалля до 5 метрів. Цей мостовий переїзд з’єднує Акрешори із селом Нижній Березів. Пройти можна, а проїхати – ні.

Загалом, до близько двох тисяч людей не мають доїзду ані швидкі, ані пожежні авто.

“Перехід до Акрешор повністю розмито. Там дві труби: одну вимило на вулицю. Друга трісла. Проїзду немає. Там зверху була плита – теж трісла. У Текучій також погана ситуація, але ми якось вже три дні працюємо з людьми на дорогах – відкидаємо, що можемо, рятуємося своїми силами, – розповідає заступниця голови Яблунівської ОТГ Ніна Бойчук. – Маємо трактор з ОТГ. І тим єдиним трактором працювали з людьми”.

Жінка розповідає, що для того, щоб відновити хоч який-небудь проїзд, у вихідні збирали толоки по 10-15 людей.

Журналісти Суспільного намагалися отримати коментар в ДП “Дороги Прикарпаття”. На телефонні дзвінки в установі не відповідали.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews