На Прикарпатті знову почалися потопи

Регіон знову затопило.

06.07.2020 16:26   Джерело: Знай
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Прикарпаття знову затопило. Про це розповіли в ранковому сюжеті "ТСН". Повідомляється, що через недавні дощі на Прикарпатті знову розлилися місцеві потоки і пошкодили автомобільні дороги в Косівському та Коломийському районах.

Через це до кількох десятків сіл ускладнився проїзд. При цьому, вже другий тиждень після повені, шість гірських селищ залишаються відрізаними від цивілізації.

Рятувальники провели величезну роботу і відкачали воду майже скрізь. Затопленими залишилися лише близько десятка підвалів.  

Місцеві жителі підраховують збитки. Чиновники пообіцяли виплатити компенсацію постраждалим до кінця тижня. Загалом сума виплат сягне близько 250 мільйонів гривень. Цей показник становить майже половину суми, яку Прикарпаттю виділили на ліквідацію наслідків стихії.

В цілому, на Західній Україні, в результаті повені було пошкоджено і знищено близько 700 кілометрів доріг, більше трьох сотень мостів і понад 13 тисяч житлових будинків.

В Івано-Франківській ОДА підрахували збитки, які були завдані інфраструктурі регіону і заявили, що на ліквідацію наслідків стихії в повній мірі знадобиться сума більше двох мільярдів гривень.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Знай