На Прикарпатті власники сотні підтоплених будинків у 5 районах отримають часткову компенсацію

15.06.2020 18:10   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Зливи і грози, які пройшли на Франківщині 12-14 червня, завдали збитків мешканцям області, розмили мости, пошкодили дороги. Найбільше потерпіли Верховинський, Косівський, Снятинський, Долинський і Рожнятівський райони.

Про це на брифінгу повідомив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

За його словами, негода на Франківщині триватиме ще й упровдовж всього цього тижня. Але й за минулі три дні стихія завдала багато лиха.

Так, загалом підмито 12 мостів, пошкоджено і зруйновано понад 60 км доріг та понад 10 км берегоукріплень. Зараз на дорогах працюють бригади і 11 одиниць техніки, щоби забезпечити відновлення дорожнього покриття і безпечний проїзд.

Так, на дорогу Розтоки – Барвінків у Косівському районі зійшов зсув близько тисячі кв. м, щоби його розчистити, потрібно два тижні. Об’їзд цієї ділянки є, зазначив голова ОДА.

Найбільших пошкоджень зазнали також дороги на Верховинщині: дороги Ільці – Буркут і Довгополе – Кохан. У селі Красна на Надвірнянщині істотно пошкоджений міст.

Були підтоплені понад 100 житлових будинків.

Федорів повідомив, що зараз працюють районні комісії з надзвичайних ситуацій, які збирають інформацію і фіксують руйнування. Узагальнені дані передадуть на обласну комісію з тим, щоби потерпілі отримали часткову компенсацію. Для цього, запевнив голова ОДА, налагодять взаємодію з усіма органами місцевого самоврядування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс