Стало відомо, коли у Франківську учні та студенти зможуть скористатися пільговою карткою

01.06.2020 11:35   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Через карантин в Івано-Франківську не змогли вчасно запустити розповсюдження учнівських карток для проїзду у громадському транспорті.

Про це Суспільному розповів керівник КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк, пише - Голос-Інфо.

За його словами, для франківських школярів надрукували понад 21 тисячу карток. Їх вже передали у департамент освіти та науки. Саме вони будуть розповсюджувати картки серед учнів.

«Планували цей процес розпочати набагато раніше, бо картки були готові. Оскільки учні шкіл вже не матимуть занять цього навчального року, то зрозуміло, що це викликає певні труднощі. Але, думаю, що департамент освіти знайде спосіб, яким чином вирішити це питання. Зрештою, учні у нас їздять безкоштовно. Поки немає нагальної потреби роздавати учням картки. Це можна зробити впродовж найближчих двох-трьох місяців. Тому будемо знати пізніше, як це відбуватиметься», – розповів Віталій Голутяк.

Студентські картки для проїзду у громадському транспорті можна буде замовити в Інтернеті. Для франківських студентів діятиме пільга у розмірі 50%. Проте і цей механізм у місті планують запустити пізніше.

«Ми повинні напрацювати механізм із навчальними закладами, з училищами, технікумами та університетами, яким чином буде ідентифікована людина саме як студент того чи іншого навчального закладу. Ми маємо бути впевнені у тому, що це саме студент, тому співпрацюємо із навчальними закладами. Мусимо обдумати те, щоб пільгою могли скористатися лише студенти», – додав Віталій Голутяк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо