На поминальні дні цвинтарі у Франківську будуть зачинені

24.04.2020 17:39   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це сьогодні, 24 квітня, повідомив міський голова Івано-Франківська на традиційному онлайн- брифінгу з приводу поширення коронавірусу в місті, пише - Місто ІФ.

Читайте також

На Прикарпатті помер чоловік, якого лікували від коронавірусу

Міський голова повідомив, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав постанову, що українцям, на час карантину, заборонено відвідувати кладовища в традиційні поминальні дні, окрім випадків поховання померлих.

Я вважаю, що кожен регіон є окремий. Ми не є – Центральна й Східна Україна, де в них є таке поняття, як “гробки”. В нас традиційно, в основному на Зелені свята йдуть на кладовища. А Центральна й Східна частина України мають такий звичай на провідну неділю йти на кладовище: їсти там, поминати, випити по 100 грам. Це така традиція. Це більш таке рішення покликане, щоб обмежити там такі заходи. В нас сьогодні відвідування кладовищ не є великим, адже не працює комунальний транспорт, – зазначає Марцінків.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ