Олег Войцеховський

Четвертий сезон «Слуги народу»

Альтернативне майбутнє України.

20.03.2020 18:41   Джерело: IfNews
Автор : Олег Войцеховський

В ніч з 16 на 17 квітня до будинку милосердя «Затишок», по вулиця Маршака 16 в Кривому Розі, де переховувалась сім’я президента Володимира, прибув спецавтомобіль для перевезення трупів. Увійшовши в приміщення бойовики антиземайдану розбудили лікаря медичного центру "Укролаб" - Сватова, якому повідомили про необхідність усім терміново перейти в підвал у зв'язку із тривожною ситуацією в місті та небезпекою перебування на верхньому поверсі. На збори пішло приблизно 30 — 40 хвилин. Четверо членів сім'ї:

президент Володимир

Олена Володимирівна

донька Олександра

син Кирило

а також:

Владислав Сватов, масажист-терапевт

Юлія Шендер, вічно віддана президенту

Ксенія Січова, кутюр’є Олени Володимирівни

Давид Хламідія, камердинер

перейшли до напівпідвальної кімнати (Кирила, який не міг іти, президент Володимир ніс на руках). У підвалі не знайшлось стільців, але пізніше на прохання Олени Володимирівни принесли два стільці. На них сіли Олександра та Кирило. Решта розмістились вздовж стіни. Поярковський закликав розстрільну команду та зачитав вирок. Президент Володимир встиг лише спитати: «Що?» (інші джерела передають останні слова президента Володимира як «А?» або «Я вам нічого не винен!»). Поярковський дав команду, розпочалась безладна стрілянина. Першим вистрілив Поярковський та вбив президента Володимира.
Розстрільній команді не вдалося відразу вбити Кирила, Олександру, вічно віддану Юлію та камердинера Хламідію. Почувся крик Олександри, вічно віддана Юлія піднялась на ноги, тривалий час залишався у живих Кирило. Декого із них застрелили; вцілілих, добивав багнетом Єрмаков.

Після розстрілу Поярковський пояснив, стрілянина була безладною: багато антиземайданівців, ймовірно, стріляли із сусіднього приміщення, через поріг, а кулі відскакували рикошетом від кам'яної стіни. При цьому був легко поранений один зі бойовиків.

Під час розстрілу була убита також собака сім'ї президента Володимира – квартальний півбультер’єр Нора, яка почала вити.

Із метою заглушити постріли, поруч із будинком милосердя «Затишок» завели спецавтомобіль, проте постріли в місті все одно було чути.

За даними Івана Рипіна, відразу ж після цього Поярковський жорстко припинив спроби антиземайданівців розікрасти знайдені ними дорогоцінності, погрожуючи розстрілом. Після цього він доручив Вавченку організувати прибирання приміщень, а сам виїхав на знищення трупів.

Помічник Поярковського Вавченко цей епізод прокоментував так: сотник Поярковський вимовив таку фразу, «Ваші друзі не заставили олігархів підняти зарплату до 4000 доларів і тому Ви засуджені до страти».

Сам же Поярковський не зумів пригадати точний текст і прокоментував це так: «…я відразу ж, наскільки пам'ятаю, сказав президенту Володимиру приблизно наступне, що його президентські родичі та близькі як в Україні, так і за кордоном, робили спроби його звільнити, але рада антиземайдану постановила їх розстріляти»…

Таке бачення розвитку подій висловив в інтерв’ю російський економіст, колишній радник президента РФ Володимира Путіна, старший науковий співробітникй Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов.

При підготовці аналізу подій використані матеріали https://uk.wikipedia.org/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews