Шахраїв, які виманювали гроші у прикарпатських бізнесменів, засудили до 6 років позбавлення волі

18.03.2020 09:52   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 12 березня, Богородчанський районний суд виніс вирок організованій групі, яка шахрайським способом виманювала кошти у прикарпатських підприємців.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

Нагадаємо, у 2018 році слідчі Слідчого управлінням ГУНП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва прокуратури області скерували до суду обвинувальний акт щодо трьох киян, які організували групу з трьох осіб та займалися шахрайством в особливо великих розмірах на території Прикарпаття, пише - Місто ІФ.

У ході слідства встановлено, що за попередньою змовою зловмисники, будучи обізнаними у сфері державного управління, видавали себе за службових осіб Адміністрації Президента України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, які нібито можуть посприяти зацікавленим посадовим особам підприємств та окремим підприємцям в отриманні ґрантів іноземних інвесторів на розвиток господарської діяльності.

У період із липня по жовтень 2017 року зловмисники шахрайським способом заволоділи коштами прикарпатського підприємця в сумі близько пів мільйона гривень.

Крім цього, зазначені особи намагалися заволодіти коштами ще кількох підприємців на суму більше мільйона гривень, однак їм завадили правоохоронці.

В судовому засіданні обвинувачені свою вину за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України не визнали, а відшкодувати завдані збитки відмовились.

Проте вина організованої групи доведена в ході проведення слідчих та негласних (слідчих) розшукових дій.

За інкриміновані злочини одного чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі, а двох його спільників – до 6 років із конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ