Свіжі дані: Чи є коронавірус на Прикарпатті?

На Прикарпатті не зареєстровано жодного випадку коронавірусу.

10.03.2020 13:27   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Свіжі дані щодо коронавірусу на оперативній нараді розповіла начальниця Управління охорони здоров'я міської ради Марія Бойко.

Читайте також

Підозра на коронавірус у прикарпатки не підтвердилась

За словами Бойко, наразі коронавірус поширений уже на всіх континентах. Але до літа будемо мати значне зниження передачі інфекції, пише - Бліц-Інфо.

Він, як і грип, має багато безсимптомних перебігів або легких форм. Коронавірус в 80% випадків нагадує звичайний грип. І лише 15% потребують інфекційного лікування. 5% випадків захворювання коронавірусом перебігає у важкій формі. Смертність становить 3%. Зазвичай на важкі форми хворіють лікарі, люди старшого віку та люди з хронічними захворюваннями.

Наразі зафіксовано 11789 випадків захворювання у Європі, 3,3% із них закінчилося смертю. Найбільше хворіють в Італії, Німеччині та Франції. В Україні надійшло 37 звернень з підозрою на коронавірус, але підтвердився лише один випадок.

"Станом на сьогодні у області та місті госпіталізованих на коронавірус немає",- зауважила Бойко.

В Івано-Франківську щоденно моніторяться звернення до поліклінік з приводу ГРВІ та відсутності дітей у школах та дошкільних навчальних закладів. Необхідності обмеження масових заходів немає.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо