Чотири прикарпатські школи в рейтингу накращих в Україні

09.03.2020 19:22   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Фокус в четвертий раз представив рейтинг 100 кращих українських шкіл.

Як і в попередні роки, рейтинг Фокуса будується на підсумках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Багато в чому результати ЗНО підтверджують недавнє дослідження якості освіти міжнародної програми PISA. Наприклад, середньостатистичний український школяр плаває в математиці, а розрив в якості освіти між селом і містом катастрофічний: в рейтингу не увійшла жодна сільська школа, пише - Бліц-Інфо.

І все ж такий підхід не можна назвати абсолютно об'єктивним: вміння учнів відповідати на питання підсумкових тестів не може свідчити про те, що їх школа хороша у всьому. Це розуміють і в Міністерстві освіти і науки, тому там готуються перейти до нового способу оцінювання шкіл: інституційному аудиту, який охоплює 50 критеріїв - від успішності до психологічного клімату в колективі. 

Варто зауважити, що в переліку найкращих і дві школи з Івано-Франківська, інформує Бліц-Інфо. У список потрапили: 7 місце – Українська гімназія №1 (Івано-Франківськ);  15 місце – Гімназія імені Дмитра Бахматюка (Калуш); 85 місце – Надвірнянський ліцей (Надвірна); 88 місце – Спеціалізована школа №5 (Івано-Франківськ).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо