Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Новий Skoda Rapid: автомобіль для вітчизняного ринку, Китаю та Індії

25.01.2020 15:25   Джерело: IfNews
Автор : Франківський Новинар

Ще у 2019 році чеський автовиробник Skoda розкрив дизайн нового ліфтбека з серії Rapid. Представники компанії оголосили про заплановану прем'єру, проте до дебюту практично вся інформація про Skoda Rapid вже була у мережі. Експерти Avtopro.ua, онлайн-майданчика з продажу автомобільних комплектуючих, розповідають про вартість та основні характеристики нового ліфтбека.

null

Цікавий дизайн, очікувані характеристики

Наступна генерація Rapid залишиться з добре відомим профілем, характерною бічною пластиною та віконною лінією. На опублікованих скетчах було видно, що передня частина ліфтбека запозичила деякі деталі дизайну моделей Scala й Octavia IV, виробництво яких почалося в листопаді на заводі в Млада-Болеславі, Чехія. Повні характеристики новинки були розкриті на презентації. Ось що стало відомо:

- Оптика Skoda Rapid буде світлодіодною;

- Серйозно змінився салон: нове рульове колесо (дво- і трьохспицеве, в залежності від комплектації), сенсорний дисплей, пара роз'ємів USB-C, новий дизайн;

- Всі комплектації отримають кондиціонер, а в деяких буде присутній підігрів руля, система контролю втоми водія та автоматичного гальмування;

- Під капотом буде знаходитися 1.4-літровий двигун на 125 к.с. або 1.6-літровий на 90 та 110 к.с;

- Широкий вибір коробок передач: 5-ступінчаста механіка, 6-ступінчастий автомат і 7-ступінчастий робот.

Як кажуть експерти, головний «департамент витоків» - Міністерство промисловості Китаю вже розповіло всі подробиці про наступні новинки Skoda, в тому числі і про Rapid 2020. Підтвердилося, що автомобіль отримає мотор об'ємом 1.6 літрів. При цьому навіть на закритих презентаціях в Китаї обіцяних чехами глобальних змін дизайну не виявлено.

Для кого зроблений новий Rapid

Офіційна вартість майбутньої новинки: 11, 800 євро. Виробництво буде налагоджено в першому кварталі 2020 року. Що цікаво, для європейського авторинку Skoda підготувала нову модель Scala, а ось Rapid орієнтований на ринки Східної Європи, а також на Китай та Індію. Як вважають експерти, автомобілі для експорту в Китай будуть відповідати більш лояльним, в порівнянні з європейськими, стандартам безпеки.

Нагадуємо, що в найближчі роки Skoda налагодить випуск середньобюджетних автомобілів з відносно недорогим обслуговуванням. Запчастини на Шкоду матимуть демократичний цінник. Виробник випустить автомобілі як для країн Європи, так і для деяких країн Південно-Східної Азії. Серйозних відмінностей в моделях не буде, проте чистих «китайців» доведеться адаптувати під вимоги європейського авторинку. Зрозуміло, що тільки у випадку високого попиту на дані моделі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews