Прикарпатець віддав шахраям 5 тисяч доларів за «порятунок сина»

05.01.2020 12:33   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Схема шахрайства «Ваш родич у поліції» - не нова, проте прикарпатці продовжують потерпати від неї, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди похилого віку.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів

Саме така ситуація сталася напередодні із 84-річним мешканцем Івано-Франківська. Про це інформує пресслужба прикарпатської поліції, пише - Бліц-Інфо.

Потерпілий розповів правоохоронцям, що 27 грудня, на його домашній телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що син пенсіонера нібито винен у вчиненні ДТП. Для уникнення відповідальності потрібні гроші - 5 тисяч доларів США. Не засумнівавшись у правдивості цієї історії та навіть не за телефонувавши до сина аби з'ясувати ситуацію, старий чоловік погодився віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який невдовзі по неї під'їхав.

Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням про пильність і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Саме довірливість є основною причиною скоєння такого роду злочинів. Будь ласка, перевіряйте інформацію, отриману від незнайомих.

Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів. Але якщо все ж таки Вас обманули, звертайтеся в поліцію негайно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо