На Прикарпатті подешевшали фрукти та овочі, але яйця зросли у ціні на 48%

15.09.2019 09:34   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє, що у серпні зафіксовано зниження споживчих цін на 0,6–0,1% в Івано-Франківській області.

На споживчому ринку області в серпні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,5%. Найбільше (на 11,4% та 10,9%) подешевшали фрукти та овочі. На 1,8–0,2% знизилися ціни на безалкогольні напої, цукор, маргарин, рис, сири. Водночас на 48,6% подорожчали яйця, на 2,3–0,8% – соняшникова олія, кисломолочна продукція, масло, м’ясо та м’ясопродукти, риба та продукти з риби, сметана, молоко, пише - Бліц-Інфо.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 1,4%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,4% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 4,4%.

Ціни на транспорт у цілому знизилися на 0,7% через здешевлення автомобілів на 1,8% і палива та мастил на 1,0%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо