У франківському магазині дитині продали алкоголь та цигарки

19.08.2019 10:09   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Факт продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітній особі робоча група з питань виявлення продажу алкоголю неповнолітнім франківського міськвиконкому зафіксувала у торговому центрі «Маневр», що на вулиці Миру.

Читайте також

На Прикарпатті винесли вирок торговцю сурогатним алкоголем
Лікар-нарколог: що і чому п’ють калушани

Як йдеться у спільноті «Тверезий Франківськ»,  касир, що здійснив продаж алкоголю і тютюну неповнолітньому не став заперечувати даного факту та визнав свою провину, пише - Бліц-Інфо.

«Причиною таких ситуацій стає низький рівень поінформованості працівників закладів торгівлі про відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім, а також алгоритм дій, якщо особа, яка бажає придбати алкоголь чи тютюн викликає сумніви щодо повноліття», - зазначено на сторінці.

Представники відділу ювенальної превенції складено протокол за статтею 156 (2) кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме продаж алкоголю неповнолітнім.

З представниками закладу провели профілактичну бесіду на предмет недопущення аналогічних випадків у майбутньому та наголошено про відповідальність.

«Робоча група наполегливо звертається до представників та власників торгових закладів із закликом не здійснювати продаж алкоголю неповнолітнім, тим самим не порушувати норми чинного законодавства, бути свідомими та відповідальними», - закликають у спільноті «Тверезий Франківськ».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо